STEENTAPIJT
Met sidec siergrind kunnen vloeren, trappen, venstertabletten en plinten verwezenlijkt worden.
Wat?
-
Creatieve siergrindvloer
Een SIDEC siergrindvloer of wandtapijt bestaat uit miljoenen gekleurde grindkorreltjes die met epoxyhars gemengd worden en vervolgens door een vakman tot een vlakke en naadloze vloer verwerkt worden.
Om aan ieders smaak en aan iedere toepassing tegemoet te komen heeft SIDEC een uitgebreide keuze aan grindkorrels en een waaier van meer dan duizend kleuren ontwikkeld. Voor wie creatief wil zijn en een persoonlijk cachet wil geven aan zijn omgeving kunnen de SIDEC siergrindkorrels naar eigen believen en inzicht nog gemengd worden tot een eigen kleurencombinatie of in eender welk patroon, tekening of logo verwerkt worden.
-
Warm
Doordat de omgevingslucht zich tussen de korrels van uw siergrindvloer nestelt, voelt uw vloer steeds warm en behaaglijk aan. Zo wordt een grindvloer in een ruimte waar het b.v. 20°C is, gemiddeld 14 à 15º C, wat zeer comfortabel is.
-
Slijtvast
Een SIDEC siergrindvloer blijft jarenlang mooi. De epoxy zorgt ervoor dat vuil niet in de korrels kan trekken.
Op deze manier beschikt u over een eigentijdse vloerbedekking die niet alleen jaren meegaat, maar ook mooi blijft. -
Hygiënisch
Een SIDEC siergrindvloer is uitermate hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Door de open structuur van de vloer komen huisstof en inloopvuil onzichtbaar terecht tussen de korrels.
Dat geeft enkele voordelen: het dwarrelt nooit op zodat het niet ingeademd kan worden. Het is zeer makkelijk en volledig verwijderbaar door een eenvoudige stofzuigbeurt. Vlekken van gemorste frisdrank, wijn, thee of koffie zijn makkelijk weg te werken met een lauw sopje, een borsteltje en een waterzuiger. -
Geluidsdempend
Last but not least is een SIDEC siergrindvloer geluidsdempend. Niet onbelangrijk in deze jachtige wereld vol lawaaivervuiling waar een huiskamer de nodige rust moet bieden.
Onderhoud en hygiëne
-
Open of dichte structuur
Van nature heeft de grindvloer een open structuur, wat in bijna alle gevallen de beste uitvoering is en in bijna alle droge ruimten kan worden toegepast.
Er kunnen echter bepaalde overwegingen meespelen om de ruimte tussen de steentjes op te vullen. Zo is het aan te raden om ruimtes zoals keukens en badkamers te behandelen met een poriënvuller. Ook wanneer gekozen wordt voor een korrel van 1-2mm of fijner is het absoluut noodzakelijk om de siergrindvloer dicht te zetten! -
Wekelijks onderhoud
Het onderhoud van een steentapijt of siergrindvloer met een open structuur kan men het best vergelijken met dat van kamerbreedtapijt, d.w.z. minimaal 1 maal per week stofzuigen (eventueel meerdere malen afhankelijk van de vervuiling). Het is niet nodig telkens te reinigen met water en zeep.
Het is wel mogelijk om met een vochtige dweil het steentapijt op te frissen. -
Grondige reiniging
Indien de vloer na een bepaalde tijd toch toe is aan een grondige reiniging, kan men de vloer reinigen met een tapijtreiniger (type Nilfisk CA340) of met een stoomreiniger. Deze toestellen zijn in staat om 90% van het geïmpregneerde water te recupereren zodat de vloer snel weer droog zal zijn.
Wij raden echter niet aan de vloer te reinigen met een gewone waterzuiger, daar deze slechts 40-60% van het water weer uit de vloer opzuigt. Dit betekent dat de rest moet verdampen en het dus, afhankelijk van de temperatuur, lang kan duren voor men de vloer weer in gebruik kan nemen. -
Partiële vervuiling
Voor plaatselijke vervuiling, ontstaan door het morsen van vloeistoffen en/of pasteuze producten, kan men het best onmiddellijk reinigen met warm water en borstel/spons.
Onmiddellijk na de behandeling het vuile water opzuigen met een waterzuiger en nogmaals plaatselijk naspoelen met zuiver water en opnieuw opzuigen.
Contactgeluidisolatie
-
Er zijn tegenwoordig normen gesteld aan verdiepingsvloeren om contactgeluid te vermijden. De norm die hiervoor geldt is dat u een vloerbedekking op de vloer mag plaatsen, mits dit product een geluidsverbetering geeft van minimaal 10db (volgens NEN 1070 of NEN 1077) t.o.v. de huidige betonvloer.
Een grindvloer geeft zonder ondertapijt een geluidsverbetering van 4db. Om de minimale verbetering van 10db te garanderen, is het noodzakelijk eerst een geluidsisolerende laag te plaatsen.